Карта на пистите Прогноза за времето

Хотел Орфей

БанскoSkype Me™!
Рецепция: (+359) 749 88815, 749 88816
e-mail: info@orphey.com
 

Банско - за ски куророрта...

Банско се развива като един от най-модерните ски курорти в Европа и е най-добрият ски курорт на Балканския полуостров.

Най-високата точка на ски центъра е 2560 м., а най-ниската – 1000 м. Общата дължина на пистите е 65 км, 80% от тях подсигурени с оръдия за изкуствен сняг и гарантират ски сезон от ноември до май. Географското разположение на града позволява задържане на снежната покривка от декември до май, а алпийският характер на Пирин планина създава отлични условия за професионален и любителски ски-спорт. Средната годишна температура е 9.1°С. Най-ниска е температурата през периода декември – януари – февруари, а най-висока е през юли – август.

Обслужването на ски пистите е организирано перфектно с лифтове и влекове с обща дължина 26 км, с които бързо и лесно се стига до всяка писта. Банско разполага със 17 ски-писти с различна трудност, поддържани винаги в перфектно състояние. Ски центърът разполага с чудесен 16 км ски път от Бъндеришка поляна до начална станция на кабинковия лифт. За любителите на сноуборда има специално изградена писта с различни атракции – бабуни, трамплини и халф пайп, а за неуморните скиори - осветена писта за нощно каране. Любителите на free ride могат да го практикуват успешно в пресечената гориста местност между пистите и по склоновете на планината. Има писта и стрелбище за биатлон. За най-малките скиори има изградена развлекателна площадка с квалифицирани преподаватели и помещение за игра.

В центъра на Банско има изградена зимна ледена пързалка.

На 3 км. от града се строи професионално голф-игрище, което ще започне да функционира през лятото на 2007 год. и ще привлича много любители на този спорт.